Trends in online marketing

Vergroot je online marketingkennis met onze blogs. Op zoek naar verdere verdieping? Download onze whitepapers over diverse online marketing-onderwerpen.

Filter:
Nieuw in Instagram stories: de link sticker

We zijn er allemaal aan gewend: als je een link wilt bekijken vanuit een Instagram story, dan vegen we onze duim omhoog. Dit staat ook wel bekend als de swipe-up. De swipe-up bestaat niet meer en heeft plaatst gemaakt voor de link sticker.

Lees meer
Ontdek nieuwe SEO kansen met de content gap analyse

Op zoek naar nieuwe SEO kansen voor jouw website? Ga dan aan de slag met een content gap analyse. RIFF Digital Marketing vertelt er alles over in onze blog.

Lees meer
Een Facebook shop: noodzakelijk om te hebben en eenvoudig om te maken

Waarschijnlijk ben je al wel eens in een Facebook shop geweest. Niet gek, want een jaar na introductie  is de Facebook shop niet meer weg te denken. Vergroot zichtbaarheid én je verkoopkansen met een nieuwe winkel. Dat is gemakkelijker dan je denkt!

Lees meer
Google Core Web Vitals legt de lat voor jouw website 3x hoger

Wil je hoog scoren in de Google-zoekresultaten? Dan is het belangrijk dat jouw Google Core Web Vitalsin orde zijn! Lees hier hoe je de vindbaarheid, gebruikservaring en conversie van je website verbetert.

Lees meer
Vernieuwde Google Shopping structuur resulteert in explosieve groei

Klium heeft de BeCommerce Award in de categorie ‘The Advertising Campaign Award’ gewonnen. Ze wonnen deze prijs voor een vernieuwde Google Shopping structuur waarbij slim gebruik gemaakt wordt van tooling en automation. Benieuwd naar de case? Lees dan snel verder.

Lees meer
Trends voor online marketing 2021

Benieuwd wat er gaat gebeuren op het gebied van online marketing in 2021? In deze blog laten we onze verschillende specialisten aan het woord over SEO, social, UX & CRO, analytics & data en e-mailmarketing. De perfecte voorbereiding op jouw plannen voor het nieuwe jaar!

Lees meer
Data en analytics: trends voor 2021

Ben jij ook al druk bezig met het maken van plannen voor 2021? Data en analytics mogen daar als centrale spil natuurlijk niet in ontbreken. Analytics collega Karst deelt in deze blog zijn verwachtingen voor 2021 en wat dit betekent voor jouw aanpak.

Lees meer
3 tips om meer uit Hotjar te halen

Bij RIFF zetten we de tool Hotjar in om te kunnen zien hoe bezoekers een website gebruiken. We kunnen hierin o.a. zien tot hoe ver gescrold wordt, waar men klikt en op welke manier men door de website navigeert. Lees hier tips om meer gestructureerd data uit Hotjar te halen.

Lees meer
Social content: 4 best practices op een rijtje

Exact dezelfde content in één keer doorplaatsen op al je social kanalen? Het is een makkelijke oplossing – maar niet de beste. Lees in deze blog alles over de best practices voor het plaatsen van content op Instagram, Facebook, Linkedin, Twitter en Pinterest.

Lees meer
Pinterest marketing: 7 redenen om hier vandaag nog mee te starten

Bij Social Media denk je al gauw aan Facebook en Instagram. Pinterest wordt vaak vergeten als social kanaal. Speelt jouw product of dienst in op het creëren van inspiratie of op een bepaalde levensfase van de consument? Lees dan snel waarom je Pinterest in moet zetten!

Lees meer
Verhoog je online omzet of genereer meer leads met Chatbots

Met de grote verschuiving van offline naar online oriëntatie en aankopen wordt tevens een groei in online service verwacht. Jouw website of webshop kan vragen oproepen bij de bezoeker, waarbij het geven van duidelijkheid doorslaggevend kan zijn voor een nieuwe aanvraag of directe aankoop. Lees hier hoe je 24/7 klaar kan staan voor jouw bezoekers.

Lees meer
4 redenen om voor Active Campaign te kiezen

SharpSpring, Clang, Copernica, Act-on – en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Er zijn honderden soorten software in de markt met marketing automation functionaliteiten. Een van de populairste platformen is Active Campaign. Lees hier de redenen om te kiezen voor Active Campaign.

Lees meer