Trends in online marketing

Vergroot je online marketingkennis met onze blogs. Op zoek naar verdere verdieping? Download onze whitepapers over diverse online marketing-onderwerpen.

Filter:
Trends voor online marketing 2021

Benieuwd wat er gaat gebeuren op het gebied van online marketing in 2021? In deze blog laten we onze verschillende specialisten aan het woord over SEO, social, UX & CRO, analytics & data en e-mailmarketing. De perfecte voorbereiding op jouw plannen voor het nieuwe jaar!

Lees meer
Data en analytics: trends voor 2021

Ben jij ook al druk bezig met het maken van plannen voor 2021? Data en analytics mogen daar als centrale spil natuurlijk niet in ontbreken. Analytics collega Karst deelt in deze blog zijn verwachtingen voor 2021 en wat dit betekent voor jouw aanpak.

Lees meer
3 tips om meer uit Hotjar te halen

Bij RIFF zetten we de tool Hotjar in om te kunnen zien hoe bezoekers een website gebruiken. We kunnen hierin o.a. zien tot hoe ver gescrold wordt, waar men klikt en op welke manier men door de website navigeert. Lees hier tips om meer gestructureerd data uit Hotjar te halen.

Lees meer
Social content: 4 best practices op een rijtje

Exact dezelfde content in één keer doorplaatsen op al je social kanalen? Het is een makkelijke oplossing – maar niet de beste. Lees in deze blog alles over de best practices voor het plaatsen van content op Instagram, Facebook, Linkedin, Twitter en Pinterest.

Lees meer
Pinterest marketing: 7 redenen om hier vandaag nog mee te starten

Bij Social Media denk je al gauw aan Facebook en Instagram. Pinterest wordt vaak vergeten als social kanaal. Speelt jouw product of dienst in op het creëren van inspiratie of op een bepaalde levensfase van de consument? Lees dan snel waarom je Pinterest in moet zetten!

Lees meer
Verhoog je online omzet of genereer meer leads met Chatbots

Met de grote verschuiving van offline naar online oriëntatie en aankopen wordt tevens een groei in online service verwacht. Jouw website of webshop kan vragen oproepen bij de bezoeker, waarbij het geven van duidelijkheid doorslaggevend kan zijn voor een nieuwe aanvraag of directe aankoop. Lees hier hoe je 24/7 klaar kan staan voor jouw bezoekers.

Lees meer
4 redenen om voor Active Campaign te kiezen

SharpSpring, Clang, Copernica, Act-on – en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Er zijn honderden soorten software in de markt met marketing automation functionaliteiten. Een van de populairste platformen is Active Campaign. Lees hier de redenen om te kiezen voor Active Campaign.

Lees meer
Denk je na over HubSpot? Dit moet je weten

HubSpot is een van de populairste marketing automation pakketten in de markt, met ruim 78.000 gebruikers. En dat is niet voor niets! Het pakket is een volledige oplossing voor marketing, sales en customer service, met een krachtig CRM als basis. Klinkt goed natuurlijk, maar wat kan je nu verwachten wanneer je dit pakket aanschaft? Lees het in ons blog.

Lees meer
Facebook Shops: de nieuwe online webwinkel

De pandemie drukt op onze economie; voor de e-commercebedrijven heeft dit verschillende gevolgen gehad. Waar diverse bedrijven een recordaantal bezorgingen doen, worstelen kleinere bedrijven met juist een daling hiervan. Lees over de lancering van de Facebook Shops om beide bedrijven te ondersteunen.

Lees meer
SEO & Copywriting: 4 tips om in 2020 toe te passen

Zoekmachineoptimalisatie is een ongoing proces, waarbij je hogere posities in de zoekresultaten probeert te halen. Één van de belangrijke onderdelen van SEO is copywriting. Benieuwd naar de tips? Lees dan verder.

Lees meer
Gratis producten via Google Shopping aanbieden, het komt eraan!

Google heeft 21 april aangekondigd dat ze haar shopping dienst gratis gaat aanbieden aan retailers. Hierdoor geeft Google retailers de mogelijkheid om zowel betaald als gratis zichtbaar te zijn binnen Google Shopping. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder.

Lees meer
De komst van Amazon: lees de voor- en nadelen

Amazon heeft de Nederlandse markt officieel betreden met een groot assortiment. Wat betekent de komst van Amazon voor jouw webshop en is het slim om jouw producten aan te bieden op dit platform? Lees hier de voor- en nadelen van deze nieuwe marketplace.

Lees meer