Waarom is het nuttig om reviews te verzamelen voor B2B?

Voor een van onze klanten (DCP) zijn we bezig met het ontwikkelen van een nieuwe site. Eén van de punten die op het oorspronkelijke lijstje stond was het toevoegen van reviews, via een reviewsite zoals Feedback Company of Trustpilot. Onze contactpersoon vind het zelf niet prettig om mailtjes te ontvangen met de vraag om een review achter te laten. Om deze reden overwoog deze klant dus om reviews volledig weg te laten.

Dit zette mij aan het denken. Waarom is het nuttig om reviews te verzamelen, vanuit een B2B oogpunt?

 

Aanvulling voor casestudies

Veel B2B websites hebben al casestudies, ervaringen, referenties of dergelijke content op hun website staan. Dit laat natuurlijk ook al zien hoe je te werk gaat en wat de ervaringen van klanten zijn. Deze hebben alleen een andere functie dan klantreviews. Casestudies zijn er om dieper in te gaan op wat je bedrijf allemaal doet, het gaat hierbij echt om de business case.

Reviews hebben een andere functie: het is een onafhankelijke beoordeling van een bedrijf, een persoonlijke ervaring vanuit klantperspectief. Bij casestudies gaan bezoekers ervan uit dat ze mooier gemaakt zijn en alleen de positieve verhalen laten zien. De oordelen die in reviews staan worden als betrouwbaarder ervaren en zijn vaak makkelijker en sneller te lezen. Ze zijn daarnaast heel nuttig om potentiële nieuwe klanten te overtuigen. Vooral jongeren baseren steeds meer beslissingen op deze vorm van user generated content.

 

Boost voor de CTR in Google

Je kent ze wel: de oranje beoordelingssterren in Google bij een zoekresultaat of advertentie. Niet alleen neem je hierdoor in Google een grotere plek in, maar je laat hiermee ook direct een positieve waardering van je bedrijf zien. Dit vertrouwen zorgt ervoor dat meer mensen naar jouw website zullen doorklikken.

 

Extra contactmoment met klant

Het is inderdaad waar dat je wordt doodgegooid met reviewmailtjes zodra je iets gekocht hebt. Dit was vooral privé, maar tegenwoordig ook steeds vaker zakelijk. Dus jij bent één van de velen die iets vraagt in de mailbox.

De vraag voor een review kan je ook op een andere manier insteken. Stel de klant dan niet direct voor de keuze om een review achter te laten, maar stel in plaats hiervan de vraag of je nog iets voor de klant kan betekenen. Zo kom je met ze in contact en bouw je eerder een relatie op. Daarna stel je dan de vraag of ze een review willen invullen.

 

Bron van informatie voor optimalisatie

De feedback die klanten je geven is erg waardevol. Hierbij kan het natuurlijk om een review gaan met dingen die niet goed zijn gegaan. Echter, als je de vragen anders insteekt en bijvoorbeeld vraagt hoe ze het product gebruiken, dan komen er mogelijk zaken naar voren waar je van te voren niet aan hebt gedacht. Speel hier dan weer op in door je aanbod aan te passen of door het in je communicatie aan te passen.

Meer weten?

Wil je meer weten over het verzamelen van klantreviews? Neem dan contact op met een van onze specialisten. We helpen je graag met al je online vraagstukken!