Trots op onze klant: IT-Recycling

De beste samenwerking komt tot stand als je klanten meer als partner ziet dan als opdrachtgever. IT-Recycling is een van die partners waar we al jarenlang een fijne samenwerking mee hebben. In dit artikel vertellen we in het kort wat wij voor IT-Recycling hebben betekend in de afgelopen maanden en zij voor ons.

 

Wat doet IT-Recycling?

IT-Recycling is een zakelijk dienstverlener dat afgeschreven hardware en elektronica ophaalt, opkoopt, recyclet en de nodige datavernietiging op locatie uitvoert. Van computers tot servers, accu’s, telefoons en airco’s. IT-Recycling haalt het vanaf 200 kg gratis bij jouw bedrijf op!

Wist je dat 84% van jouw oude werklaptop kan worden recycled? Zonde, als de serverruimte van jouw bedrijf nog vol staat met oude monitoren en laptops die momenteel enkel stof staan te vangen. De consultants van RIFF Online Marketing hebben als doel om deze duurzame dienstverlening meer op de kaart te zetten bij zakelijk Nederland. Buiten onze dagelijkse activiteiten als rol van consultant en specialist op het gebied van SEA, SEO, CRO en e-mailmarketing, hebben we voor een aparte campagne onze krachten gebundeld om nog net even meer awareness te creëren voor IT-Recycling.

 

De Bedrijven Recycling Challenge

Naar aanleiding van een mediacampagne waarin gemeenten, producenten en retailers, Nederlanders willen over halen hun afgedankte elektronische apparaten vaker in te leveren (bron: Heelhollandrecyclet.nl), zagen wij onze kans schoon om met IT-Recycling in te haken op deze gebeurtenis. De Nationale Recycling week vond plaats van 14 tot en met 21 oktober 2019. Omdat IT-Recycling dagelijks deze werkzaamheden voor bedrijven in Nederland uitvoert, bedachten we de Bedrijven Recycling Challenge om bedrijven ook meer aan te sporen tot deze actie.

Het voornaamste doel van de Bedrijven Recycling Challenge was om meer naamsbekendheid te creëren voor IT-Recycling bij Nederlandse bedrijven. In de vorm van een PR-campagne willen we zo meer relevant verkeer naar de website te sturen met de hoop dat bedrijven de actie ook zouden delen om het bereik te vergroten.

 

Multidisciplinaire samenwerking

De Bedrijven Recycling Challenge was een multidisciplinaire campagne waarin onze consultants vanuit de disciplines SEO, e-mail, content en design nauw hebben samengewerkt. Vanuit SEO zijn contactgegevens van relevante linktargets verzameld met als streven om ook backlinks te verkrijgen middels de actie. Alle gemeenten in Nederland, perscontacten, ondernemersverenigingen en uiteraard de klantcontacten van IT-Recycling zijn vervolgens benaderd met de juiste boodschap per doelgroep door onze e-mailspecialist.

De informatie die werd toegestuurd heeft de insteek om bedrijven daadwerkelijk mee te laten doen aan de Bedrijven Recycling Challenge. Onze designer heeft daarom een checklist ontworpen die bedrijven kunnen uitprinten en afvinken wanneer alle 10 recycling opdrachten zijn voltooid. Deze checklist zie je in onderstaande afbeelding.

 

 

Daarnaast is er een landingspagina voor de Bedrijven Recycling Challenge ontwikkeld om naar toe te linken als ze men de challenge wil downloaden. Met de toevoeging van een leuke video door Steef van IT-Recycling zelf!

 

Resultaten

De e-mails zijn op 3 oktober naar ruim 6000 contacten gestuurd en hebben de volgende resultaten opgeleverd:

 

• Een duidelijke piek in aantal sessies op de dag van verzending. Gemiddeld ongeveer 3 keer zoveel bezoekers dan een normale dag.
• E-mail: in totaal zijn 1770 relaties (klanten, pers en gemeentes) in contact gekomen met de Challenge, door de e-mail te openen.
• In totaal is de checklist 77 keer gedownload op de landingspagina.
• 4 backlinks, waarvan 2 afkomstig van ondernemersverenigingen en 2 van persbureaus.
• 2 social shares van gemeentes op Twitter en Facebook met de oproep om mee te doen aan de challenge.
• De deelname van in ieder geval één bedrijf: RIFF Online Marketing.

Electronica Recycling en datavernietiging
op locatie bij RIFF Digital Marketing

Als initiatiefnemers van de challenge en uiteraard voorstander van de dienstverlening heeft RIFF zelf ook meegedaan aan de challenge. Vrijdag 10 januari 2020 is eigenaar Steef met zijn collega’s bij ons op kantoor langsgekomen, om al onze oude laptops en monitoren mee te nemen en zijn de harde schijven met oude klantdata voorgoed vernietigd. Hoe dat in zijn werk ging zie je in deze video van IT-Recycling.

Bedrijving Recycling Challenge 2020

Wegens het succes van afgelopen jaar willen we de campagne uiteraard in dit jaar weer op gaan pakken rondom de Nationale Recycling Week van 2020. Onze learnings van afgelopen jaar gaan we meenemen naar dit jaar en de toevoeging van Advertising zal er voor zorgen dat de campagne nog meer bereik zal krijgen! Doet jouw bedrijf dit jaar ook mee?

Quinty Smits
Over de auteur

Quinty Smits is SEO-specialiste binnen het team van RIFF ‘s-Hertogenbosch. Ze is begonnen in april 2018, en maakt deel uit van het enthousiaste en professionele team Leadgen. Ze helpt onze klanten onder andere met content optimalisatie, linkbuilding en websitemigraties, maar ook voor Pinterest- en Youtube optimalisaties kun je bij haar terecht.