Nieuw in Instagram Stories: de link sticker

We zijn er allemaal aan gewend: als je een link wilt bekijken vanuit een Instagram story, dan vegen we onze duim omhoog. Dit staat ook wel bekend als de swipe-up. Nu is er een update geweest in Instagram waardoor de swipe-up niet meer bestaat. Kunnen er dan helemaal geen linkjes meer gedeeld worden via Instagram? Gelukkig wel! In deze blog lees je hoe je dat doet met de nieuwe link sticker.

 

Van swipe-up naar link sticker in Instagram Stories

Voor mensen met meer dan 10.000 volgers of een blauw vinkje, bestaat al enige tijd de functie om een link toe te voegen aan een story. Het is de manier om mensen vanuit Instagram naar je website te sturen. Voortaan doe je dat niet meer door middel van een swipe-up. Vanaf nu gebruik je een klikbare link sticker.

In onderstaand voorbeeld zie je hoe de sticker eruitziet en hoe je hem toevoegt. Als je Instagram Stories opent, maak je eerst een foto of video. Daarna zoek je bij stickers naar link sticker en voeg je de link toe. Vervolgens is hij zichtbaar in jouw story en plaats je de sticker waar jij wilt.

 

 

Voordelen van de link sticker:

  • Overal te plaatsen in je story.
  • Meer mogelijkheden: pas gemakkelijker de kleur en grootte aan.
  • Het begin van de url is zichtbaar, zo weten gebruikers waar ze op klikken.
  • Beter zichtbaar dan de swipe-up.
  • Reageer op een story terwijl er een link in staat. Dit was niet mogelijk bij de swipe-up.

 

Zitten er ook nadelen aan de link sticker?

De CTA is niet meer zichtbaar bij een link sticker, dus dat kan een nadeel zijn. We weten niet hoe dit de CTR beïnvloedt. Gaan er meer mensen klikken doordat de link beter zichtbaar is? Of juist minder omdat er geen CTA is? Het antwoord krijgen we in de toekomst.

Het delen van een link op Instagram was voorheen alleen mogelijk in de biografie of in een story. Gelukkig blijft dit nog steeds mogelijk, alleen op een andere manier. Op dit moment blijft de functie alleen beschikbaar voor mensen die eerder ook een link konden toevoegen als swipe-up. Instagram is wel aan het onderzoeken of deze functie in de toekomst ook voor andere gebruikers beschikbaar wordt.

Aan de slag!

Heb jij een Instagram account waar je links kunt toevoegen? Dan kun je vanaf nu dus aan de slag met de link sticker. Heb je vragen over jouw social media kanalen of wil je graag eens met ons sparren? Neem dan contact met ons op.