Contentmarketing

Bereik klanten vroeg in hun aankoopproces met leuke, unieke en relevante content die je slim inzet via de juiste kanalen.

Jouw bedrijf wil opvallen met online content, toch? Maar hoe pak je dat aan? Hoe verhoog je met unieke content jouw vindbaarheid en naamsbekendheid. Hoe verhoog je de conversie en houd je aan het eind van de rit ook kwalitatieve leads over? Met het beproefde contentmarketing-concept van RIFF bereik je heel gericht consumenten en bedrijven met boeiende en originele content. Succes gegarandeerd.

 

Het contentplan: van buyer persona’s naar strategie

Hoe goed ken jij jouw doelgroep? Vanuit RIFF brengen we jouw doelgroep en de juiste contentstrategie in kaart met een workshop of brainstormsessie. Daaruit vloeit een contentplan, op maat gemaakt voor de online customer journey van jouw klanten. Elke fase in de klantreis koppelen we aan de juiste content die op het juiste moment richting jouw klant gaat. Alles gericht op maximaal resultaat.

 

Redactionele copywriting

“Ik heb helemaal geen tijd om deze maand 3 blogs te schrijven!” Structurele contentproductie vraagt nogal wat van een Marcom-afdeling en de inhoudsexperts. Daarom biedt RIFF ook de mogelijkheid om de uitvoering van de campagne helemaal uit te besteden aan onze eigen tekstschrijvers. Deze contentexperts zijn gespecialiseerd in zowel B2B als B2C. Ze schrijven alles van leuke, pakkende blogs, triggerende nieuwsbrieven, vlotte websiteteksten tot professionele whitepapers waar belangstellenden graag hun gegevens voor achterlaten. Natuurlijk SEO-geoptimaliseerd, zodat zoekmachines vaker naar jouw website linken.

 

Video & social media-content

Ben je op zoek naar andere soorten content? Ook hierbij helpen we je. RIFF heeft alles in huis voor videoproducties en webinars, animaties en infographics. Ons team van social media-marketing experts en e-mailmarketing professionals kunnen ook onderdeel uitmaken van jouw contentcampagne. Dus: stap af van contentproductie om alleen websites en kanalen te vullen, maar kies voor structurele, effectieve content die jouw bedrijf helpt om haar omzetdoelstellingen te behalen.

Highlight - Contentmarketing1
Whitepapers delen via contentportals

RIFF beheert haar eigen professionele contentportals, waar grote groepen potentiële (B2B)-klanten bereikt worden met o.a. whitepapers en blogs van onze eigen redactie.

Sturen op jouw KPI’s

In het verlengde van een succesvolle contentcampagne ligt uiteraard het verzilveren van het resultaat. Met conversie-optimalisatie zorg je ervoor dat het verkeer naar jouw kanalen en website sneller en vaker overgaat tot aankoop. Daarnaast hebben wij voor B2B-klanten ook uitgebreide lead nurturing-mogelijkheden. We volgen individuele leads van begin tot eind (wel conform de AVG!) op en leveren deze opgewarmde en gekwalificeerde leads uit aan jouw salesafdeling.

Relevante artikelen

8 veelgemaakte fouten bij budgetteren voor B2B-marketing

B2B-marketing is tegenwoordig de motor voor omzetgroei. Dit schept nieuwe verwachtingen over de moderne marketeer. Hij of zij moet haarfijn kunnen verantwoorden waarom in ieder kanaal geïnvesteerd wordt, en wat hiervan de opbrengsten zijn. Hoe doe je dit? En wat moet je vooral niet doen? In deze blog duiken we in de veelgemaakte fouten die we tegenkomen bij in B2B-marketingbudgetten.

Lees meer
22 B2B-marketing KPI’s die iedere marketeer op zijn netvlies moet hebben

Veel marketeers worstelen met het inzichtelijk krijgen van hun return-on-investment. Hoe kan je dit precies meten? In deze blog verzamelden we 22 belangrijke B2B-marketing Key Performance Indicators (KPI’s) die iedere B2B-marketingafdeling in de gaten moet houden.

Lees meer
5 tips voor een B2B-landingspagina

Een B2B-landingspagina is de eerste pagina die iemand ziet nadat hij of zij op een advertentie klikt. Heel belangrijk dus dat deze goed in elkaar zit. Hieronder de basisregels die je zeker niet mag vergeten bij het opzetten van een zakelijke landingspagina.

Lees meer