Conversie-optimalisatie (CRO)

Zorg dat je bezoekers meer, en vaker, bij je kopen. Onze CRO-specialisten brengen jouw website en het gedrag van jouw bezoekers in kaart en spotten zo de kansen voor een hogere conversie.

Wat als je genoeg traffic op je website krijgt, maar de aankopen vallen tegen? Het belang van conversie, en vooral het verbeteren van die conversie, wordt nog wel eens onderschat in online marketing. De CRO-experts van RIFF brengen jouw website en het gebruikersgedrag van jouw doelgroep in kaart in ons speciale RIFF Lab. We nemen alle mogelijke obstakels voor aankopen weg, en zorgen dat jouw doelgroep vaker, en meer, koopt.

 

Inzicht in websitegebruik

Hoe gebruiken klanten jouw website nou echt? Lukt het ze om via een logische weg een aankoop te doen, of raken ze halverwege ‘verdwaald’ en haken ze gefrustreerd af? Bekijk je eigen website eens door de ogen van jouw klanten. Met diverse methodes (testgebruikers, interviews, heatmaps, clickmaps, vragenlijsten en eye-tracking) brengen we heel gericht het gebruikersgedrag (en de daarbij behorende obstakels) in kaart.

Kruip in de huid van de gebruiker

Bij RIFF beschikken we over ons eigen lab, waar onder andere eye-tracking van proefpersonen mogelijk is. Hier meten we heel precies waar de proefpersonen naar kijken op jouw website terwijl ze bepaalde ‘taken’ uitvoeren. Zo krijg je heel betrouwbare conclusies over mogelijke problemen of verbeterpunten.

A/B-testen voor meest optimale website

Een kernonderdeel van conversie-optimalisatie is het testen van pagina’s en pagina-elementen. Welke variant levert het meeste rendement op? Onze ervaren usability-experts doen op basis van het gebruikersonderzoek meerdere voorstellen. Deze worden vervolgens allemaal door onze experts getest. We doen er alles aan om jou website zo optimaal mogelijk te maken en de traffic naar jouw site te verhogen.

 

Lead nurturing voor B2B-bedrijven

Naast conversie-optimalisatie voor websites is er ook conversie-optimalisatie per individuele klant, vooral voor B2B-bedrijven. Voor deze klanten heeft RIFF een slim lead nurturing-proces ingericht. Potentiële klanten worden ook na hun bezoek aan jouw website gevolgd (conform de AVG), en met gerichte contentmarketing begeleiden we ze langzaam maar zeker richting aankoop.

Meer weten?

Dune Jharap
Digital Business Coordinator

Benieuwd hoe de specialisten van RIFF jou verder kunnen helpen? Neem contact op voor een eerste kennismaking!

T: +31 (0)73 648 70 70
E: dune.jharap@riffonline.com

Contact