Zoekmachine-optimalisatie (SEO)

Verbeter de positie van jouw website in zoekmachines. Onze ervaren SEO-specialisten helpen je van techniek tot goede content.

Online vindbaarheid via zoekmachines is vaak het verschil tussen wel of geen traffic op jouw website. De ranking die een zoekmachine als Google toekent aan jouw website is hierbij cruciaal. De algoritmes van deze zoekmachines veranderen continu. Het is dus zaak om te blijven tweaken en jouw website te optimaliseren. Gelukkig kennen onze ervaren SEO-specialisten alle ins en outs van de zoekmachines. Wanneer we dit combineren met jouw marktkennis zorgen we samen voor optimaal organisch verkeer naar jouw website.

 

Onder de motorkap: SEO-techniek

Een technisch goede website is de motor achter SEO. Heb je de technologie niet op orde? Dan leidt dit tot een verminderde ranking of in het slechtste geval een volledige verwijdering uit de zoekmachines. Onze experts nemen een kijkje onder de motorkap van jouw website en brengen alle technische SEO-verbeterpunten in kaart. Vervolgens adviseren ze je over de best mogelijke oplossing. Heb je geen tijd om deze actiepunten met jouw websitebouwer te bespreken? Laat het dan aan ons over. Onze experts schakelen rechtstreeks met jouw websitebouwer om alle technische issues en verbeterpunten door te voeren.

 

Zoekwoordanalyse & content

Zonder zoekgedrag is er geen SEO. Jouw doel is gevonden worden op de relevante zoektermen van jouw doelgroep. RIFF werkt vanuit een uitgebreide zoekwoordanalyse. In deze analyse besteden we aandacht aan zoekvolumes, zoekintentie, concurrentie, waarde, advertentiedata en natuurlijk huidige trends. Vervolgens adviseren of helpen we jou met het (her)schrijven van de content op jouw website. Zoekmachines zien in no time hoe relevant jouw pagina’s zijn voor de doelgroep. We beperken ons niet tot de tekst op jouw website; ook afbeeldingen, video’s en paginatypes nemen we onder de loep.

Vraag nu je gratis SEO-zoekwoordanalyse aan!

Met onze gratis SEO-zoektermencheck helpen wij je op weg! Eén van onze ervaren SEO-specialisten doet een analyse waarbij de online organische vindbaarheid van jouw website centraal staat. De belangrijkste zoektermen ontvang je samen met een basisadvies zodat jij jouw SEO-kansen inzichtelijk hebt.

 

Nu aanvragen >

Linkbuilding

Hoe verhoog je de organische positie op relevante zoektermen en de relevantiewaarde voor zoekmachines? Een handig hulpmiddel is het doorlinken vanuit websites naar jouw eigen website. Hiermee leggen we een basis voor succesvolle linkbuilding. Onze SEO-specialisten vertellen je hoe je die autoriteit krijgt en helpen je bij de uitvoering. Daarnaast kunnen we je ook helpen met de creatie van blogs, afbeeldingen, video’s en infographics waarnaar vaker gelinkt wordt door websites met autoriteit.

 

Location, location, location!

Bij het sorteren van zoekresultaten gaat het niet alleen om relevantie, ook locatie is een belangrijke factor. Heeft de zoekopdracht een lokaal karakter, dan ziet het zoekresultaat er heel anders uit. Het is daarom belangrijk dat al jouw gegevens bekend zijn bij de zoekmachine én dat je jouw website optimaal afstemt op lokale zoekwoorden. Onze SEO-specialisten helpen je graag met het optimaliseren van je website en Google Mijn Bedrijf-profiel. Zo weten mensen uit de buurt je nóg beter te vinden.

Meer weten?

Dune Jharap
Digital Business Coordinator

Benieuwd hoe de specialisten van RIFF jou verder kunnen helpen? Neem contact op voor een eerste kennismaking!

T: +31 (0)73 648 70 70
E: dune.jharap@riffonline.com

Contact

Relevante artikelen

SEO & Copywriting: 4 tips om in 2020 toe te passen

Zoekmachineoptimalisatie is een ongoing proces, waarbij je hogere posities in de zoekresultaten probeert te halen. Één van de belangrijke onderdelen van SEO is copywriting. Benieuwd naar de tips? Lees dan verder.

Lees meer
Gratis producten via Google Shopping aanbieden, het komt eraan!

Google heeft 21 april aangekondigd dat ze haar shopping dienst gratis gaat aanbieden aan retailers. Hierdoor geeft Google retailers de mogelijkheid om zowel betaald als gratis zichtbaar te zijn binnen Google Shopping. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder.

Lees meer
4 tips om tijdens Coronatijd het meeste uit je Google Mijn Bedrijf account te halen

Juist in tijden van corona is het belangrijk dat je Google Mijn Bedrijf account up-to-date is om ervoor te zorgen dat je klanten zo goed mogelijk op de hoogte blijven. Communicatie is key. Lees verder voor tips.

Lees meer