Volledig Scrum/Agile

Volgens de scrum methodiek pakken we ieder project efficiënt en doeltreffend in verschillende (design en development) sprints op.

Onze werkwijze

Minstens net zo belangrijk als de website zelf: de afstemming van de werkprocessen en wederzijdse verwachtingen. Bij RIFF werken we niet alleen voor de klant, maar vooral mét de klant. Hierdoor zijn de lijntjes kort en kunnen we snel schakelen. 

 

Eerste kennismaking

Na de eerste kennismaking, beginnen we met het maken van een projectinventarisatie en budgetbepaling, een zogenaamde shirt-size. Dit is zeer realistische eerste kosteninschatting op basis van de beschikbare informatie en aanwezige backlog. Vanuit hier kunnen we samen verder werken. Als deze inschatting passend is, zullen we een technische sessie inplannen voor een verdere kennismaking met ons team van specialisten.

 

Technische sessie

Deze meeting heeft als doel om alle de wederzijdse verwachtingen met elkaar te bespreken en af te stemmen. Tijdens de technische sessie zal een team vanuit RIFF samen met een team vanuit de klant één-op-één alle wensen en eisen doorspreken. Aan de hand van deze sessie zal een backlog ingericht worden binnen Jira. Jira word bij RIFF ingezet voor het beheren van projectmanagement en opleveren van developmentsprints.

 

Scrum/Agile

RIFF werkt volgens een agile/scrum-methodiek. Deze werkwijze, op basis van sprints, zorgt voor een efficiënt en flexibel ontwikkelproces waarin we het vooraf bepaalde budget respecteren, maar ook flexibel kunnen inspelen op nieuwe wensen en behoeften.

■   In korte iteraties, genaamd sprints, werken we gestructureerd aan de website.
■   Na elke sprint volgt een evaluatie, en bepalen we hoe de volgende sprint eruit ziet.
■   Wij werken op team-basis, elke soort klant vraagt weer andere expertise.
■   Door deze teamstructuur profiteren onze klanten maximaal van onze kennis en expertise.

 

Beheer & onderhoud

Na de live-gang blijven we een vinger aan de pols houden. Halen we de doelen en kloppen onze aannames? Door continu bij te sturen aan de hand van gebruikersdata groeit de website. Samen met onze klanten sluiten we een SLA af. Hierin staan duidelijke afspraken over het onderhoud en hosting.

 

Doorontwikkelen

De meeste websites staan niet stil na de livegang – er komen altijd nieuwe wensen bij na verloop van tijd. Ook voor de doorontwikkeling kunnen onze klanten altijd bij ons terecht, zo hanteren wij een makkelijk en transparant ‘strippenkaart-systeem’ hiervoor. Zo blijven ook alle nieuwe kosten inzichtelijk.

Ik vertel je graag meer over onze werkwijze

Plan gerust een 1 op 1 sessie in om allereerst kennis te maken. Graag vertel ik je vervolgens meer over onze werkwijze en waarom we zo graag scrum werken voor klanten als Ordina Nederland, Damiliving, Microsoft, Pondres en De IJzeren Man.

 

Pieterjan Bosboom

Teamlead Webdevelopment
E-mail: pieterjan.bosboom@riffdigitalmarketing.com

 

Dé partner voor digitale transformatie
van strategie tot uitvoer

RIFF is een full service agency gespecialiseerd in het bieden van oplossingen en services voor de gehele digitale klantreis.

  • Bij RIFF vertellen we hoe het zit, vanuit kennis en feiten.
  • Wij leveren pragmatische en data gedreven oplossingen die digitale groei realiseren voor iedere organisatie.
  • Bedienen we sinds 1999 > +250 klanten vanuit de locaties Amsterdam en Den Bosch.

Graag meer informatie ontvangen?