Microsoft
scoren met content per branche

De uitdaging

De zakelijke software van Microsoft heeft grote voordelen voor eindgebruikers; de mensen op de werkvloer die efficiënter en plezierigere kunnen werken dankzij slimme digitalisering. Maar hoe maak je de voordelen voor deze zogenaamde first line workers duidelijk aan de beslissers in management?

De oplossing

RIFF is al jarenlang een vaste contentpartner voor Microsoft en haar partners. Specifiek voor deze opdracht ontwikkelde we een branche-specifieke contentstrategie voor de sectoren Bouw, Industrie en Retail. Voor iedere sector schreef ons redactieteam een serie blogs plus een uitgebreide whitepaper. Deze zijn via advertorials in vakmedia onder de aandacht gebracht bij beslissers in het middenmanagement. Geholpen door opvallende teaser-video’s zijn de whitepapers ook succesvol gepromoot via LinkedIn. Na een eerste download zijn de leads via marketing automation verder geïnspireerd, totdat deze voldoende geschikt waren voor doeltreffende opvolging door een sales-team.

 

Het resultaat van de pilot oversteeg zelfs de meest optimistische prognoses. Reden voor Microsoft en haar partners om de campagne na de testperiode significant uit te breiden en ons partnership succesvol verder voort te zetten.

Meer klanten zoals Microsoft
Wortell

Hoe verkoop je het belang van digitaal transformeren aan een traditionele doelgroep? Ontdek in deze case hoe we Wortell positioneren als kennispartner op het gebied van de Digitale Werkplek.

Lees meer
Nikon

Voor Nikon richt RIFF zich op community management en usergenerated content.

Lees meer
De Restauratie

Nadat de doelgroep goed in kaart was gebracht heeft RIFF een effectieve campagne opgezet op social media waarbij consumenten werden verleid met een tweede diner voor de halve prijs.

Lees meer